fredag 29. oktober 2010

Mange eksempler på bruk av ikt i norskfaget.

I denne wiki-boken har jeg funnet endel forslag til undervisningsopplegg, hvor elevene får brukt datamaskin i norskfaget. Alt er knyttet opp mot læreplanen.

mandag 18. oktober 2010

skriveskole

Lurer du på hvordan du skriver et dikt, en rapport, ei fortelling m.m, er skriveskolen nettstedet for deg. Her finne du beskrivelser for flere ulike sjangre. Du finner også ferdigformaterte skriveark til hver sjanger.

Godt jobba, Hanne:)

Det har seg sånn, at jeg litt etter litt får sneket datamaskinen inn i timene:) Som timelærer har jeg en del timer som dellærer. Snakket med en lærer i dag om hvor fornøyd elevene mine er med å få bruke data på fredagene. (Vi bruker da lokus123 , safari, og cd-rom til ABC). Hun ble veldig med på ideen om å ha med data i stasjonsjobbingen:) Så på torsdag skal jeg vise elevene siden til matematikkverket multi. Det gjenstår bare å se om jeg får tak i nok bærbare datamaskiner......

onsdag 6. oktober 2010

lokus123.no

www.lokus123.no er en ressursside hvor du finner supplement bla. til læreverkene cumulus (naturfag og samfunnsfag), abakus (matematikk), zeppelin (norsk), yggdrasil (naturfag) og midgard (samfunnsfag). I tillegg finner du matemagisk, ordtrening i engelsk og cartoonist (tegneserieverktøy). Jeg har skrevet opp læreverkene 1-7. klasse, men siden inneholder læreverk opp til 10. klasse.
De forskjellige kategoriene er delt inn i årstrinn.
Anbefales!

cd-rom

Jeg underviser fremmedspråklige i norsk, og benytter ABC-verket til Odd Haugstad til en av dem. Her om dagen kom jeg over en cd-rom som tilhører arbeidsboken. Jeg testet den ut på eleven min. Hun syntes det var superstas å få lov til å jobbe på pc, og hun var kjempemotivert. Hun hadde plutselig ikke lyst til å ha friminutt, så jeg måtte nesten jage henne ut :D

En god bok, men....

.......supplering med denne er helt topp!